İstanbul 2023 Ramazan İmsakiye Takvimi

07.12.2022
17.282

İstanbul için 2023 Ramazan İmsakiye Takvimi, İstanbul’da ilk imsak (sahur) vakti ile birlikte Ramazan ayının tüm iftar saatleri belli oldu.

İstanbul 2023 Ramazan İmsakiye Takvimi

2023 İstanbul Ramazan İmsakiye Takvimi

2023 İstanbul Ramazan İmsakiye Takvimi; 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayan Ramazan ayında ilk sahura Çarşamba gecesi kalkılmış olacaktır. “İstanbul 2023 yılı İmsakiye takvimine” göre iftar, sahur saatleri açıklandı. İstanbul 2023 İmsakiyesine göre ilk imsak vakti saat 05:31’de giriyor. İstanbul ilk iftarı da 23 Mart PERŞEMBE akşamı saat 19:25’de açacak.

İstanbul’da Ramazan’ın son günü olan 20 Nisan 2023 Perşembe günü imsak vakti 04:38’de girecek, iftar için akşam ezanı vakti 19:55’de okunacak.

İSTANBUL’da BAYRAM NAMAZI 21 Nisan 2023 Cuma; Ramazan Bayramının 1.Günüdür. Bayram Namazı Saati: 06:49

İstanbul İçin 2023 Ramazan Ayı İmsakiyesi 

İstanbul için hazırlanan 30 günlük İstanbul İmsakiyesinde sahur vakti ve iftar saati ile birlikte sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namaz saatleri de yer almaktadır.

2023 ANKARA İmsakiyesini görmek için tıklayınız.

2023 İZMİR İmsakiyesini görmek için tıklayınız.

İSTANBUL 2023 imsakiye

 

Diyanetin yayınladığı 2023 yılı Türkiye geneli tüm il ve ilçelerin imsakiyesini görmek için TIKLAYINIZ.

 

2023 Diyanet İSTANBUL imsakiyesi

Yukarıda resimde gördüğünüz 2023 DİYANET İSTANBUL İMSAKİYESİ dosyasını PDF olarak indirebilirsiniz.

Dosya indir

Orucu kolaylaştıran sahur önerileri:

– “Gece sahura kalkıp geç saatlerde uyuyacağımız için ‘Nasıl olsa evdeyim, gündüz uyurum’ düşüncesiyle uyku düzeni değiştirilmemeli. Çünkü gündüz, metabolizmanın en hızlı olduğu saatlerde uyuyor olmak daha da çok kilo aldıracaktır”
– “Kilo artışı da bağışıklık siteminin zayıflamasında önemli bir faktördür. Gece uykusu vücut için çok değerlidir ancak gündüz kısa süreli bir uyku tercih edilebilir”
– “Yeşil çayın geç saatte tüketilmesi, uykusuzluğa neden olabilir. Sahurda yatmadan önce papatya, melisa, rezene çayını tüketerek hem sıvı tüketimi artırılabilir hem de uyku sorunu çözümlenebilir”
– “İftardan 2 saat sonra evde birtakım egzersiz programları ile harcanılan enerji artırılmalı”

– Gece yatarken bir şeyler atıştırıp uyumak yerine sahuru tam zamanında yapmanız günü daha rahat geçirmenizi sağlar

– Susuz kalmak beden için risklidir bu yüzden sahurda yeterli sıvıyı almak için başta su olmak üzere, ayran, maden suyu, meyve kompostosunu tercih edebilirsiniz

– Taze ve kuru meyveler gün içinde kan şekerinizi dengelemek için uygundur sahurda ağır bir tatlı yemenize gerek yoktur

– Sahurda yiyeceğiniz aşırı tuzlu yiyecekler gün içinde su ihtiyacınızı artırır fazla tuzlu besinleri ( turşu, zeytin, salamarular vb) tercih etmeyiniz. Zeytin seviyorsanız iftarda yemeye özen gösteriniz

– Sahurdan sonra yeniden uykuya rahat ve kolay geçiş için kızartma vb yiyecekler tercih etmemeye çalışın çok sıcak veya aşırı soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçının gaz ve mide şikâyetlerinizi tetikleyebilir

– Bağırsaklarınız tembel ise sahurda 1 tatlı kaşığı zeytinyağını domates ve salatalık üzerine dökerek tüketin ve yanında 1-2 kayısı veya hurma yiyin. Lif ve zeytinyağı tuvalete daha kolay çıkmanızı sağlar.

-Sahur sofranızda yumurta bulundurmak oruç kaldığınız sürede daha az acıkmanızı sağlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Rehberi Android Uygulaması İndir

Etiketler: