Beyniniz İçin 20 Egzersiz

28.09.2022
2.310

Beyninizi dinlendirmeye ne dersiniz? Bu egzersizleri yaparak siz de beyninize güçlenmesi noktasında yardımcı olun. Beyin aktivitenizi güçlendirecek, Alzheimer olmanızı engelleyecek ve hafızanızı verimli kullandıracak 20 Egzersizleri sizler için derledik.

Beyniniz İçin 20 Egzersiz

Beyninizi Güçlendirecek 20 Egzersiz

Beyin aktivitenizi güçlendirecek, Alzheimer olmanızı engelleyecek ve hafızanızı verimli kullandıracak 20 Egzersizleri sizler için derledik.

1)  Ayakta olduğunuz zamanlarda ve açık havada olduğunuzda beyniniz daha iyi çalışır. Araştırmalara göre beynin çalışma hızı ayaktayken %10 daha da artar. Önemli kararlar alırken açık havaya çıkmanızı öneririz.

2)  Yürüdüğünüz de kollarınızı sallarsanız beyine olumlu sinyaller gönderirsiniz.

3)  Yabancı dil öğrenimi beyni güçlendirme noktasında çok önemli. Siz de her gün bir kaç kelime ezberleyerek ya da sözlük okuyarak beyninize bu konuda yardımcı olabilirsiniz.

4)  Bulmaca, satranç gibi oyunlar oynayarak beyninize fiziksel antrenman yapabilirsiniz. Yoga ve meditasyon da bu noktada etkili olacaktır.

5)  Sürekli tekrar ettiğiniz durumlardan ve özelliklerinizden vazgeçin. Bir değişiklik yaparak çantayı diğer elinize alın, evinize gitmek için başka bir yolu tercih edin.

6)  Entelektüel zevkleriniz için her gün özdeyiş antolojisinden cümleler okuyabilirsiniz. Bu sayede kaliteli cümleleri beyninize kaydetmiş olursunuz.

7)  Estetik algınızı geliştirmek için her gün güzel fotoğraflar inceleyin.

8)  Beğendiğiniz bir şarkıyı gözleriniz kapalı dinlediğinizde zekanız da gelişir. Hatta araştırmalara göre klasik müziğin beyine etkisi 7 puandır.

9)  Bir insanın her gün aklından 60-80 bin arası düşünce geçmektedir. İnsan en çok ne düşünürse hayatında onu çoğaltır.

10)  Bir şeyi düşündüğünüz zaman onu nasıl düşündüğünüzü mutlaka gözlemleyin.

11)  Uyku, beynin olmazsa olmazlarındandır. Araştırmalara göre Einstein günlük 10 saatten fazla uyuduğu bilinir.

12)  Temiz hava beyin için çok önemlidir. Vücudumuzda beynimizin yeri %2 olsa da vücuttaki %25 oksijeni beyin tüketir. Bol bol temiz hava almaya dikkat edin.

13)  Farklı düşünerek beyninizin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Sizden farklı düşünen insanlarla vakit geçirmek, bu noktada işinize yarayacaktır.

14)  Kullanılmayan organ zaman geçtikçe körelir. Siz de ekran karşısında saatlerce kalarak beyninizi olumsuz etkilemeyin.

15)  Beyin “ters çaba” kuralına göre çalıştığı zaman tehlikeli olur. Neyden korkarsanız o başınıza mutlaka gelir. Bu da “Ters Çaba Kuralı” olarak bilinir.

16)  Monoton bir yaşam sürdüğünüzde beyini yorarsınız. Hayatınıza katacağınız yeni renkler, beyninizi olumlu yönde etkileyecektir.

17)  Uzun süre hareketsiz kaldığınızda zihniniz de hareketiz kalır ve yavaşlar.

18)  Beyin, az sürede olan 5-10 bilgiyi hafızasına kaydeder. Ancak yeni bir bili öğrendiğinde bu eski bilgisini atar. Bu durum “Sihirli sayı kuralı” olarak bilinir. Aşırı bilgi yüklendiğinde ise beyniniz servis dışı olur.

19)  Ders çalışırken en çok akılda kalanlar; son öğrenilen, ilk öğrenilen ve en çok tekrar edilendir. Kısa aralar vererek ders çalıştığınızda daha iyi bir verim alırsınız.

20)  Bu hafta kafamı neyle meşgul edebilirim? diye kendinize sorular sorabilirsiniz. Beyninizi iyi çalıştırmak için yine beyninizi kullanın.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.