Faydaları ile Çörek Otu

16.11.2020
1.324
Faydaları ile Çörek Otu

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Sitemiz yeni ve bende sağlık konusunda ilk paylaşmam gereken konun “Çörek Otu” olduğunu biliyorum. Çünkü çok sevdiğim iki insan bu muhteşem şifa kaynağı sayesinde dertlerine derman buldular. Zaten Annemin de vasiyetidir. Evde sirke ve çörek otu mutlaka olsun der, her zaman bizlere. Bu sebepten bu kategorideki ilk paylaşımım bu harika şifacı otdan oldu. Bir çok sitede yazdığı için Klişe bir laf olacak ama “ölüm haricinde her derde deva” diye boşuna dememişlerdir.

– Çörek otu kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirir.

– Kemik iliği ve bağışıklık hücrelerini artırıcı bir madde tespit edilmiştir.

– Antioksidan özelliği vardır.

– İltihap oluşumunu engelleyici etkisi vardır.

– Çörek otunun içindeki iltihap önleyici madde eklem iltihabı için yararlıdır.

 

– Prostat ve meme kanserini yavaşlatıcı etkinliği bulunur.

– Karaciğeri koruyucu özelliği çörekotu faydaları içindedir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırma karaciğer kanserine karşı koruyabileceğini göstermiştir.

– Kandaki şeker miktarını düşürücü etkisi vardır. İnsülin salgılamasını sağlayan pankreasta beta hücrelerini harekete geçirdiği gözlemlenmiştir.

– Almanya’da yapılan bir araştırma çörek otunun alerjik rahatsızlıklarda kullanılabileceğini göstermiştir.

– Yapılan araştırmalarda bronşitli astım, allerjik astım, bahar nezlesi rahatsızlıklarına yönelik yapılan çalışmada çörektonun ciddi oranda fayda sağladğı gözlemlenmiştir.

– Mide zarını tahriş eden etkenlere karşı mide zarını korur.

– Çörek otunun kullanımı nefes borusu adalesini genişletme etkisinden dolayı nefes darlığında yararlıdır.

– Kalp sağlığını koruyucu etkisi çörekotunun faydaları arasındadır. Çörekotu içinde bulunan timokinon ‘un kalp rahatsızlıklarına yol açan homosistein oranını düşürdüğü gözlenlenmiştir.

– Vücutdaki homosistein düzeyi, besinlerle alınan folik asit, B6 ve B12 vitaminlerinin dışında genetik faktörlere ve hormonların etkisine bağlı olarak düzenlenir.

– Homosistein seviyesi yüksek olan kişilere, folik asit, B6 ve B12 vitaminlerinin kullanımı öneriliyor. Deneysel çalışmalar çörekotu tohumları ve uçucu yağın homosistein üzerindeki etkisinin folik asitten daha fazla olduğunu göstermiştir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.